preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 

Mrežne stranice na kojima možete saznati korisne informacije vezane uz provedbu državne mature i upis studija:

 

      

    

      

        


Državna matura - ljetni rok 2017./2018. školske godine

(preuzeto s: https://www.ncvvo.hr/prijave-ispita-drzavne-mature-ljetnome-roku-skolske-godine-2017-2018/

1. prosinca 2017. godine u 12.00 sati počinju prijave ispita državne mature u školskoj godini 2017./2018.
Prijave ispita državne mature završavaju 15. veljače 2018. godine u 12.00 sati.

Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije kandidata te je važno pratiti naslovnicu mrežne stranice www.ncvvo.hr www.postani-student.hr  na kojima ćemo objaviti priručnike o prijavi ispita državne mature s važnim datumima i rokovima.

Važno je pridržavati se uputa koje su dostupne u nastavku ove obavijesti.
Također, nužno je dobro pročitati i prihvatiti Opće uvjete prijava ispita državne mature i studijskih programa prilikom prve prijave.

Za dodatne informacije o prijavama ispita državne mature možete kontaktirati Infocentar na broj telefona 01/4501 899 ili pitanja poslati na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr

Za pitanja o prijavama studijskih programa upit možete poslati putem poveznice https://www.studij.hr/pages/kontakt.php


Pomoć oko donošenja odluke o tome kamo nakon srednje škole

(preuzeto s http://e-usmjeravanje.hzz.hr/nisam-jos-donio-odluku-kamo-nakon-srednje-skole)

Srednjoškolci se u završnom razredu nađu pred velikom odlukom: hoću li studirati ili tražiti posao. Učenicima gimnazije se nude brojne mogućnosti pa im je odluka dodatno otežana. Ako još niste odlučili kamo nakon srednje škole, ili ako niste sigurni u svoju odluku, možete koristiti alat Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija. Taj upitnik pomoći ća vam dobiti jasniju sliku o vašim interesima, kompetencijama i o zanimanjima koja vam najviše odgovaraju.

Nadamo se da vam je upitnik "Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija" pomogao dobiti bolju sliku vaših osobina. Osim tih osobina poslodavci traže i tzv. "meke vještine", koje su relevantne za većinu zanimanja. Odgovor na pitanje imate li te vještine možete dobiti ako ispunite upitnik Koje osobine traže poslodavci?

Kad ispunite navedene upitnike trebate donijeti odluku kamo nakon srednje škole napravite Plan karijere, koji uključuje cilj i aktivnosti za postizanje cilja.

Preporučujemo da se u svojoj odluci posavjetujete sa savjetnicima koji vam mogu pomoći. Informacije o ustanovama i savjetnicima naći ćete na Tko vam može pomoći u upravljanju karijerom?


Pravilnik o polaganju državne mature

Grupno informiranje CISOK-a

Maturantima Gimnazije Vukovar u utorak 13. prosinca 2016. godine održano je grupno informiranje od strane psihologinja Renate Cimer i Jelene Baborac iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Vukovar. Tijekom predavanja izneseno je niz korisnih informacija i savjeta vezano uz polaganje državne mature, prezentirane su brojne korisne mrežne stranice i savjetodavne usluge CISOK-a koje maturantima mogu pomoći prilikom odabira nastavka školovanja. Isto tako, maturanti su stekli uvid u trenutno stanje na tržištu rada u Vukovarsko - srijemskoj županiji, mogućnostima stipendiranja redovnih studenata, uključivanja u proces traženja zaposlenja preko Hrvatskog zavoda za zapošnjavanje (HZZ) i druge informacije koje maturantima mogu biti smjernice u donošenju odluke o nastavku života nakon srednje škole.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Turnir 2016.

Turnir 2017.

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju