preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Projekti  > 2014
Svečana priredba 30. lipnja 2014.

U našoj školi, po prvi puta održana je završna svečanost povodom završetka školske 2013./2014. godine. U prepunoj školskoj sportskoj dvorani u nazočnosti velikog broja djelatnika, učenika, gostiju i medija svečano je obilježen završetak školske godine. Nastavna godina je za većinu učenika završila, ali ova priredba bila je prigoda kako bi se prisjetili svega što se u školi proteklih mjeseci odvijalo. Nakon pozdravne riječi ravnatelja, uslijedio je nastup gimnazijskog zbora pod vodstvom vjeroučiteljice Sanje Matičić, te igrokaza učenika pod mentorstvom prof. Nine Salatović. Nakon priredbe, najboljima na županijskim, državnim i drugim natjecanjima uručene su nagrade i pohvalnice. Ove školske godine Gimnazija je bogatija za novo vizualno obilježje škole – logotip, čiji autor je učenik 3.c razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije MARKO SABLIĆ! Marko je također primjereno nagrađen za svoj uradak po kojem će naša škola postati prepoznatljiva diljem Lijepe Naše. Osim toga, po prvi puta nakon mirne reintegracije u Gimnaziji Vukovar bio je i natječaj za izbor učenika godine. Pravo kandidature imali su svi učenici koji su prošli sa odličnim uspjehom i bez pedagoških mjera. Za učenika godine predloženo je šest kandidata, a to su:

1. Razrednica 1.c razreda MARINA LAR predložila je učenika LUKU NAMAČINSKOG

2. Razrednica 2.1 razreda SANDRA SAVIČIĆ predložila je učenicu TANJU OBRADOVIĆ

3. Razrednica 2.c razreda SANJA PAVLOVIĆ ŠIJANOVIĆ predložila je učenicu MARIJU ČOLAK

4. Razrednica 3.c razreda GORANA KUŠIĆ predložila je učenika MARKA SABLIĆA

5. Razrednica 4.a razreda NATAŠA VINKOVIĆ predložila je učenika ALENA RONČEVIĆA

6. Razrednica 4.b razreda SUNČICA JURUŠIĆ predložila je učenika PANAJOTISA PAPADEASA

Prema predviđenim kriterijima bodovanja, odluku je donijelo povjerenstvo u sastavu Davor Šijanović, Marija Katona, Borislav Edelinski, Vesna Karaula, Ivana Dugalić, Vedrana Vidaković i Ljiljana Bajac. Titulu najboljeg učenika u školskoj 2013./2014. godini ponio je učenik 4.a razreda opće gimnazije ALEN RONČEVIĆ sa osvojenih 27 bodova. Čestitke Alenu i puno sreće prilikom upisa na fakultet.


Generacija vukovarskih gimnazijalaca koja slavi 60 godina mature

Dana, 7. lipnja 2014. godine dvije grupe vukovarskih gimnazijalaca posjetili su Gimnaziju Vukovar i prisjetili se svojih učeničkih dana. Učeničke klupe napustili su ni manje ni više nego prije 60 godina. Vukovarska gimnazija otvorila je vrata ''starim'' Vukovarcima, kao što su: Alica Wertheimer Baletić (akademkinja), Vinko Zidarić, Ljiljana Gehrecke, Jolanka Buzaš Petković, Vera Koršoš Eberl, Greta Franjić Urschelbacher, Mira Buzuk Baras, L. Gabrić Radojević, Zdenka Pajc Vuković, Marija Galović Gurka, Ljubomir Planinc, Željka Lapaine Svetina, Antonija Školout, Zlatko Šimunović, Marta Paunović Denisov, Andreja Ristić, Željko Mataja, Branka Andre Kedmenec, Vilim Weiss, Elza Loser Mikić.

 

Čestitke gimnazijalcima na ovako vrijednoj obljetnici!


Projekt: Eko pitanje s odgovorom!

Projekt: Eko pitanje s odgovorom

U četvrtak, 15. svibnja 2014., u Gradskoj knjižnici Vukovar, učenici srednjih škola; Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar-smjer ekološki tehničar: Tea Stojšić, Dušan Mijaković, Dajana Pavković i učenici Gimnazije Vukovar: Katarina Jakubec i Anamarija Tomas održali su stručno predavanje uz plakat izložbu na temu: Primjena prirodnih i umjetnih gnojiva u obogaćivanju tla na području Vukovara i okolice te utjecaj na okoliš.

Učenici su laboratorijskim istraživanjem tla i vode uz oranice i obradive površine Vukovara i okolice zaključili kako je u većini uzoraka kvaliteta vode dobra do umjereno dobra, što govori kako se racionalno upotrebljavaju umjetna gnojiva na ovom području. Savjetuju nam plansko vršenje gnojidbe, sjetve i zaštite bilja.

Profesorice koje su sudjelovale i pomogle u realizaciji Projekta su Kristina Kristek i Vesna Dobrijević iz Gimnazije Vukovar te Đurđevka Pecikozić i Danijela Caha Tomić iz Tehničke škole Nikole Tesle- smjer ekološki tehničar.

Cilj Projekta je multidisciplinirani pristup u rješavanju problema kemijske kontaminacije tla namijenjenog uzgoju kultura koje se koriste u ljudskoj prehrani. Plakat-izložba zamišljena je kao putujuća izložba. Do kraja ove školske godine bit će postavljena u svim zainteresiranim srednjim školama u gradu Vukovaru.

Svi zainteresirani imat će priliku naučiti nešto od naših učenika na ovogodišnjem međunarodnom festivalu knjiga LikeBook3, koji će se održati u subotu, 14. lipnja 2014. godine.


Ponovljeni uspjeh naših učenika na natjecanju "Klokan bez granica"

„Klokan bez granica“ je nevladina udruga koja se samofinancira od sredstava koje uplaćuju učenici koji se žele natjecati (15 kn po učeniku). Od tih sredstava 60% odlazi na poklone i nagrade učenicima (svaki učenik prilikom dolaska na natjecanje dobiva mali poklon, a 10% najbolje plasiranih učenika nagradu), a 40% na materijalne troškove (članarinu u međunarodnoj udruzi, prijevod, tiskarski i poštanski troškovi, ispravak zadataka i dr.). Motto natjecanja je: bez selekcije, eliminacije i finala.

2013. godine u Hrvatskoj je bilo prijavljeno 29602 učenika osnovnih i srednjih škola koji su se natjecali podijeljeni u sedam skupina . U skupini CADET (8. razred OŠ i 1. razred SŠ) natjecalo se 3037 učenika, u skupini JUNIOR (2. razred SŠ i 3. razred SŠ) 1362 učenika te u skupini STUDENT (4. Razred SŠ) 422 učenika.

Učenici Gimnazije Vukovar sudjeluju na međunarodnom matematičkom  natjecanju "Klokan bez granica" od 2004. godine. Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatskog matematičkog društva natjecanje je ove godine održano 27. ožujka.

Na web stranici http://www.matematika.hr mogu se pronaći rješenja zadataka  te rezultati najbolje plasiranih učenika.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 23 učenika naše škole, podijeljeni u 3 skupine: CADET -  4 učenika, JUNIOR - 14 učenika te STUDENT - 5 učenika.

Tri naša učenika nalaze se na popisu najbolje plasiranih učenika:

LUKA NAMAČINSKI, 1.c

ANTONIO KRIZMANIĆ, 2.a

NIKOLA MODALEK, 3.c

Čestitke učenicima! Ostali natjecatelji svoje rezultate mogu saznati kod povjerenika škole početkom lipnja.

Povjerenik za natjecanje: Edita Evetić, prof.

                                                                                                            


MEMORIJAL XII REDARSTVENIKA U ZNAKU VUKOVARSKIH GIMNAZIJALACA

 2. svibnja svake godine obilježava se sjećanje na XII redarstvenika ubijenih prilikom obavljanja interventnog zadatka u Borovu selu 1991. godine. Jedan od načina obilježavanja je i kros učenika osnovnih i srednjih škola, vojske i policije pod nazivom: ''MEMORIJAL XII REDARSTVENIKA'' . Kros je održan u petak 2. svibnja 2014. pred prepunim stadionom Cibalia u Vinkovcima u nazočnošću brojnih predstavnika lokalne, županijske i državne vlasti. Gimnazija Vukovar svake godine aktivno sudjeluje u obilježavanju ovog tužnog događaja. Više od 20 učenica i učenika Gimnazije Vukovar nastupilo je u svim disciplinama, a izvanredan uspjeh ostvarila je učenica opće gimnazije 1a razreda IVANA MAČVANIN u konkurenciji učenica 1. i 2. razreda srednje škole. Ivana je osvojila 1. MJESTO ispred velikog broja natjecateljica u njenoj grupi. Čestitke Ivani i veliko hvala za trud i zalaganje svim sudionicima utrke koji su na ovaj način odali počast našim poginulim redarstvenicima.


Zdravlje je IN!

 UDRUGA OPTIMALNOM TEŽINOM DO ZDRAVLJA ''VAGA''

kao jedina udruga iz Slavonije i Baranje kojoj su odobrena sredstva na Natječaju Ministarstva zdravlja (područje prevencije i promicanja zdravog načina življenja), projekt nastavlja sa aktivnostima i u našoj školi. Voditeljica savjetovališta ''VAGA'' Danijela Periš, mag.ing.agr. našoj je školi ove školske godine 2013./2014. ponudila suradnju, što smo mi sa oduševljenjem prihvatili, a radi se o provođenju Nacionalnog kurikuluma, Zdravstvenog odgoja, modul Živjeti zdravo, koji smo obvezni provesti u školi. Ova udruga ponudila nam je brojne prednosti s obzirom da su u sklopu njihovog projekta proveli antropološka mjerenja učenika i nastavnog osoblja uz ispunjavanje anketa o prehrambenim navikama, edukativna predavanja i radionice uz besplatni rekreativni program u trajanju mjesec dana ( plesne radionice Zumba Fitness®), a na kraju projekta održati će roditeljski sastanak za roditelje čija su djeca dobrovoljno uključena u projekt, te za njih organizirati i provesti preventivne preglede. Uz to, svi učenici dobrovoljno uključeni u projektne aktivnosti dobili su na poklon bijelu majicu za potrebe tjelesnog odgoja. Projekt financiraju Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, a provodi se u partnerstvu s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku. Projekt je uspješno proveden u šk.god.2012/13. u dvije osječke srednje škole (Trgovačka i komercijalna te Jezična gimnazija), s uključenih oko 200 učenika u obje škole, a uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva zdravlja.

Više o projektnim aktivnostima udruge''VAGA'' provedenim u Gimnaziji Vukovar pogledajte klikom na poveznicu ovdje.


Naši učenici postigli zavidne rezultate na županijskim natjecanjima!

S početkom drugog obrazovnog razdoblja započela su i natjecanja na školskoj, a zatim i na županijskoj razini. Učenici su sudjelovali na natjecanjima iz svih predmeta te ostvarili vrlo zapažene rezultate. Ove školske godine možemo se pohvaliti sa šest županijskih pobjednika, te plasmanom na državno natjecanje iz katoličkog vjeronauka i geografije. Ponosno čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanjima i pokazali kako se znanje i trud isplate!

PREDMET

PLASMAN NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU

MENTOR

HRVATSKI JEZIK

3. mjesto Nikola Modalek (3.c)

Nevenka Mirosavljević Marina Lar

ENGLESKI JEZIK

1. mjesto – Domagoj Lučić Pech (4.b)

2. mjesto – Mirjana Kuzmanović (4.2)

3. mjesto – Aleksandar Mišanović (4.1)

Sunčica Jurušić

Velibor Stepanović

Velibor Stepanović

NJEMAČKI JEZIK

2. mjesto – Matea Šimić (4.b)

Sunčica Jurušić

LATINSKI JEZIK

2. mjesto – Bernarda Brekalo (2.b)

2. mjesto – Petar Musa (2.c)

Tomislava Slavinić

POVIJEST

2. mjesto – Filip Drezgić (3.1)

Dragana Vranješ Tropšek

GEOGRAFIJA

1. mjesto – Mihovil Karaula (1.a)

1. mjesto – Antonio Krizmanić (2.a)

Nataša Vinković

MATEMATIKA

2. mjesto – Antonio Krizmanić (2.a)

2. mjesto – Danijel Stracenski (1.c)

Edita Evetić

Suzana Osička

BIOLOGIJA

1. mjesto – Miloš Jovičić (3.1)

Gordana Kovačević

KATOLIČKI VJERONAUK

1. mjesto – Dominik Pinjuh (3.a), Dominik Škarica (3.a), Zvonimir Mesaroš (4.a), Dajana Kujundžić (4.b)

Sanja Matičić


Sportaši briljirali na županijskim natjecanjima!

Naši su učenici i ove školske godine postigli zapažen uspjeh na županijskim sportskim natjecanjima uz mentorstvo prof. Dade Markovića. Bravo djevojke i mladići, samo tako nastavite!

1. mjesto  - rukomet

(mladići)

 

Mario Hutz (1.a), Stipe Vidović (1.a), Ivan Vrdoljak (2.b), Dominik Pinjuh (3.a), Domagoj Prša (3.c), Srđan Ćuričić (3.1), Alexander Anthony Cvikić (4.a), Hrvoje Jajetić (4.a), Alen Rončević (4.a), Tomislav Šandor (4.a), David Pastuović (4.b), Matej Kolarić (4.c), Mateo Pravdić (4.c), Vinko Vidović (4.c), Marin Vuković (4.c)

2. mjesto – odbojka

(djevojke)

 

Tamara Ljikar (1.a), Ivana Mačvanin (1.a), Kristina Gelo (1.b), Željana Božić (1.1), Maša Patković (1.1), Martina Prce (2.b), Marija Čolak (2.c), Ivana Smiljanić (3.1), Nina Stević (4.1), Aleksandra Savić (4.2), Aleksandra Bijelić (4.3)

2. mjesto – odbojka

(mladići)

 

Dominik Škarica (3.a), Marko Vujeva (3.a), Nikola Modalek (3.c), Stjepan Sliepčević (3.c), Alexander Anthony Cvikić (4.a), Hrvoje Jajetić (4.a), Alen Rončević (4.a), Domagoj Ivanković (4.b), Matej Kolarić (4.c), Mateo Pravdić (4.c), Vinko Vidović (4.c), Aleksandar Kapović (4.1)

3. mjesto – košarka

(djevojke)

 

Željana Božić (1.1), Ana Kamerla (2.a), Marija Čolak (2.c), Elena Perković (2.c), Tanja Obradović (2.1), Nevenka Jović (2.2), Nikolina Veselinović (2.2), Andrea Malić (3.1), Olivera Nedić (4.1), Tamara Janjatović (4.2)

2. mjesto – košarka

(mladići)

Matej Berišić (1.b), Stjepan Miličić (2.a), David Mitić (3.a), Matej Duspara (3.c), Nikola Modalek (3.c), Alexander Anthony Cvikić (4.a), Hrvoje Jajetić (4.a), Alen Rončević (4.a), Matej Kolarić (4.c), Mateo Pravdić (4.c), Vinko Vidović (4.c), Aleksandar Kapović (4.1)

2. mjesto – stolni tenis

(djevojke)

Gabrijela Filić (2.c), Andrea Malić (3.1), Marija Kapular (4.a)


Dan broja π u našoj školi

Jeste li znali kada je međunarodni dan broja π? Sigurno niste, ali ako znate njegovu aproksimativnu vrijednost (3.14) znate i taj datum. Ove godine i naša se škola priključila obilježavaju toga, u matematičkom svijetu, vrlo važnog dana. Broj π je broj koji ima široku primjenu ne samo u matematici i ostalim znanostima, već je gotovo nemoguće zamisliti mnoga suvremena tehnološka dostignuća bez njegove primjene. Učenici naše škole za tu su prigodu izradili plakate, osmislili kreativne igre i kviz o broju π. Školom su letjeli baloni s brojem π, a jeli su se i kolači u obliku broja πUglavnom, bio je to π dan!


Predavanje američke profesorice Moire Baker

Dana 19.ožujka 2014. u Gimnaziji Vukovar, u suradnji s Gradskom knjižnicom Vukovar, predavanje na temu Martin Luther King Jr. održala je američka doktorica književnosti Moira Baker. Učenici trećih razreda pokazali su iznimno zanimanje za temu te su aktivno sudjelovali u predavanju. Kao stipendistica Fullbrighta, Moira Baker boravi godinu dana u Hrvatskoj i predaje američku književnost na Filozofskom Fakultetu u Osijeku. Osim toga, ravnateljica je Ženskih studija na sveučilištu Radford.


Međunarodni dan Materinjeg jezika

I ove godine naši su učenici 21. veljače obilježili međunarodni dan Materinjeg jezika koji se u Hrvatskoj obilježava od 2000.godine s ciljem unaprjeđivanja, učenja i razvoja materinjeg jezika te prihvaćanja jezičnih i kulturnih različitosti. Učenici svih razreda, uz iznimno zalaganje maturantice Dajane Kujundžić, sudjelovali su u osmišljavanju i izradi plakata u holu škole. Na plakatima su istaknuti hrvatski i srpski intelektualci koji su bili zaslužni za razvoj i unaprjeđenje ta dva jezika. Učenici su ovime pokazali visoku toleranciju i poštivanje različitosti.


Priredba za Valentinovo

Dana 14. veljače 2014. u Pastoralnom centru sv. Bono održana je priredba povodom obilježavanja dana zaljubljenih - Valentinova. Glazbeni program izvodili su učenici pod vodstvom prof. Sanje Matičić i učenika Ivana Vodopića. Scenski i glumački dio pripremili su učenici pod vodstvom prof. Nine Salatović. 


U Gimnaziji Vukovar obilježen dan sigurnog interneta

Jedanaestog veljače, koji se obilježava kao Dan sigurnijeg Interneta 2014.odlučili smo predstaviti Internet kao dobro i sigurno mjesto za odrasle i djecu, s naglaskom na novim standardima za zaštitu djece na internetu i  alatima za roditeljski nadzor ali i ekranima za korisnike kako bi na jednostavan i siguran način mogli prijaviti štetne sadržaje.

Kako bi se upozorilo na opasnosti na internetu i pravila sigurnog ponašanja, svake se godine, drugog utorka u veljači, obilježava Dan sigurnijeg interneta – tradicija koja je počela 2004. godine unutar par zemalja Europe a  kako zanimanje za Dan sigurnijeg Interneta raste neopisivom brzinom od 2004. danas  se provodi na šest kontinenata u više od stotinu zemalja, uključujući 27 zemalja Europske Unije i naravno Hrvatsku koja je službenom članicom EU postala 01.07.2013. Službeni  hrvatski predstavnik ove manifestacije je Portal  Suradnici u učenju - http://www.ucitelji.hr/ .

Današnje vrijeme  nudi obilje  internet tehnologija  koje nam omogućuju stvaranje novih  prostora za kreiranje životnog stila i ispunjavanje slobodnog vremena različitim aktivnostima.  Upravo, otvaranjem tih novih prostora, nameće se i potreba educiranja  djece i mladih na internetu ali i  podizanja razine znanja onih koji ih trebaju poduprijeti i zaštititi, a to su prvenstveno roditelji i  nastavnici osnovnih i srednjih škola.

Pred nas je postavljen odgovoran zadatak kako stvoriti sigurno online okruženje kao preduvjet zdravom razvoju i odrastanju djece i mladih, te  stoga već treću godinu za redom nudimo različita rješenja. Vukovarski gimnazijalci pod mentorstvom svojih nastavnica Sanje Pavlović Šijanović, prof.mentor i Karoline Dvojković, prof.mentor, kroz prethodne godine ugostili su brojne predavače poput g. Darka Čorkovića iz PU Osječko-baranjske koji nas je upoznao sa temom Djeca i mladi u riziku društvene mreže, g. Tomislav Ramljak, ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanju djecu iz Osijeka koji nas je upoznao sa mogućnostima  zaštite djece od neprimjerenih sadržaja na internetu koje nudi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, gđa. Marina Bukal policijska službenica Odjela za prevenciju kriminaliteta PU Vukovarsko-srijemske govorila je o privatnosti i sigurnosti na internetu,sa nagaskom na činjenici „Zaštita prije svega“. Zajednička poveznica svim predavanjima bila je primjereno, odgovorno i sigurno korištenje interneta te savjeti i iskustva u svrhu lakšeg, kvalitetnijeg i sigurnijeg snalaženja u svijetu suvremenih tehnologija.

I ove godine, organizirano je niz aktivnosti povodom obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta: učenici su izložili svoje radove u vidu materijalnih i digitalnih plakata na temu: “LET’S CREATE A BETTER INTERNET TOGETHER”!, organizirana je tribina na kojoj nam je  gost bila gđa. Mirna Marić, policijska službenica za nadzor i planiranje - za prevenciju iz PU Vukovarsko-srijemske i  gđa. Renata Ivanković, prof.matematike i informatike,voditeljica posebnih obrazovnih programa iz CARNeta. Kroz tribinu Dan sigurnijeg interneta 2014., vodile su nas moderatorice-učenice  4.razreda Opće gimnazije  Iva Horvatić i Žana Kunji. Uz predavanja koje su nam održale naše gošće, ravnatelj Gimnazije Vukovar g. Davor Šijanović  pohvalio je  učenike za odgovorno ponašanje na internetu i  uputio  na nastavak edukacije vezane za sigurnost na području web prostora. Učenice Marina Glavočević i Željka Marić ( 4.razred prirodoslovno-matematičkog usmjerenja)  predstavile su kratak ali iznimno koristan  film o zlostavljanju putem interneta te nas uputile kako i gdje prijaviti zlostavljanje.  Učenici Mateo Pravdić i Vinko Vidović ( 4.razred prirodoslovno-matematičkog usmjerenja) prezentirali su rad: Napravimo bolji internet zajedno, u kojem je naglasak bio na pozitivnim edukativnim stranama interneta i načinima sigurnog „surfanja“ internetom koristeći razne programe za filtriranje, programe za roditeljski nadzor i još mnogo interesantnih i zanimljivih savjeta. Učenice 4a razreda općeg usmjerenja Ivana Čolak i Josipa Kolar, prezentirale su putem prezija svoj uradak u koji su implementirale uratke svojih kolega iz razreda, te su uz to što su nam govorile o sigurnosti na internetu, predstavile digitalne plakate i  filmove. Sve to, pomno je pratio naš učenik Bogdan Erdelji svojim fotoaparatom.

Posebno mjesto zauzeli su rezultati ankete Dan sigurnijeg interneta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, za koju smo se počeli  pripremati u listopadu prošle godine na Županijskom stručnom vijeću nastavnika informatike/računalstva. Koordinatorica ankete bila je Darija Dasović Rakijašić, nastavnica informatike u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci. Anketu su učenici ispunjavali anonimno, u razdoblju od 13. do 31. siječnja. U anketi su sudjelovali učenici srednjih škola naše Županije, a anketu je ispunilo 1153 učenika. Cilj ankete bio je: dati učenicima i roditeljima uvid u uobičajeno ponašanje tijekom rada na računalu/internetu.

U protekle dvije godine obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta u Gimnaziji Vukovar, provedene su dvije ankete, jedna među učenicima Gimnazije Vukovar, a druga među roditeljima učenika Gimnazije Vukovar, i obje su pokazale rezultate nesrazmjera shvaćanja interneta i opasnosti interneta o kojima učenici znaju puno više od svojih roditelja. Ono što je pohvalno iz dobivenih rezultata je dobra educiranost učenika, a s druge strane, nam se nameće izazov kako povećati zanimanje i razviti svijest o prednostima i nedostacima interneta kod roditeljeske populacije.

Anketa koja je provedena nad učenicima srednjih škola naše Županije, ukazala je na činjenicu, kako je naglasila prof. Dasović Rakijašić,  s obzirom da se učenici uglavnom služe računalom bez kontrole roditelja, ne iznenađuje sve veća pojava nasilja putem interneta. Razlog pomanjkanja kontrole je uglavnom neinformiranost roditelja o „drugoj strani“ interneta te da je zabrinjavajuće upravo to što, iako su u prethodnim odgovorima  izjavili da provode puno vremena na internetu, roditelji ne smatraju da je to problematično čak i kada to utječe na količinu sna i uspjeh u školi.

Sve, do sada provedene aktivnosti od iznimne su važnosti za odrastanje učenika u sigurnom okruženju jer  pomažemo učenicima   da steknu znanja i praktične vještine za sigurnu i  samostalnu  upotrebu interneta. Učenici na taj način unutar svog ponašanja  razvijaju  osobne mehanizme za filtriranje i blokiranje, kako bi izgradili uspješne strategije prepoznavanja mogućih opasnosti  i  donošenja prikladnih odluka te razvila kritičku internetsku pismenost. Ujedno se trudimo  usmjeriti roditelje na njihovu neposrednu uključenost  u virtualni svijet i zato  je od iznimne važnosti  osvijestiti i educirati  roditelje osnovnim stvarima i terminologiji u korištenju interneta, a u svemu  tome mogu potražiti pomoć od nas nastavnika ali i upravo od svoga djeteta, što je uz jasno pokazivanje interesa za ono što dijete radi ujedno i odlična mogućnost za uspostavu otvorene komunikacije i odnosa povjerenja.

Sve ove aktivnosti, pokazuju nam da smo na dobrom putu....i  zato nastavljamo dalje....

Fotografije možete pogledati ovdje.


Gimnazijalci izvrsni u sportu
U subotu, 8. veljače 2014. u Hrvatskom domu u organizaciji zajednice sportskih udruga grada Vukovara održan je izbor za najuspješnije sportske klubove, sportašice i sportaše grada Vukovara. U prepunoj dvorani hrvatskoga doma uz veliki broj mladih sportašica i sportaša ovoj svečanoj dodjeli nazočili su i ugledni sportski djelatnici i predstavnici gradske i županijske vlasti. Između velikog broja nominiranih i nagrađenih sportaša, ne možemo zaobići i vrlo zapažene uspjehe i nagrade vukovarskih gimnazijalaca. Od nominiranih učenika: Dragane Bijelić (2.1) – sportska gimnastika, Maja Kosić(1.1) – sportska gimnastika, Tamare Ljikar (1a) – šah, Zorana Kiralja (3b) – karate, te Davida Mitića (3a)- KK Borovo, nagrađeni su slijedeći učenici:
1. TAMARA LJIKAR – Šahovski klub Vukovar '91. – posebno priznanje za ostvarene uspjehe u 2013.
2. ZORAN KIRALJ – Karate klub Vukovar '91. - posebno priznanje za ostvarene uspjehe u 2013. 
3. DAVID MITIĆ – Košarkaški klub Borovo: nagrađen kao član najuspješnije sportske ekipe na području grada Vukovara za 2013.
 
 
Čestitamo nagrađenima i nominiranima, te želimo puno uspjeha u novoj sezoni, kako na sportskim borilištima, tako i u školskim klupama.

 


Dan sigurnog interneta 2014.

Safe Internet day 2014. - let`s create a better internet together!

Iznad se nalaze radovi naših učenika na temu sigurnog interneta u power pointu. Prezentacije možete preuzeti klikom na sliku.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju