preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Projekti  > 2013
Božićna priredba 2013./2014.

Dana 20. prosinca 2013. održana je Božićna glazbeno-scenska priredba Gimnazije Vukovar u Pastoralnom centru sv. Bono. Glazbeni program izvodio je školski zbor pod vodstvom prof. Sanje Matičić, pojedinačni izvođači (Tijana Nikolić, Katarina Jakubec, Lara Kadežabek, Božo Vukojević) pod vodstvom prof. Deana Cikovca i tamburaški orkestar pod vodstvom učenika Ivana Vodopića. U priredbi su ujedno sudjelovali i bivši učenici Gimnazije (Stefan Babić, Tomislav Zebec i Tena Čaić) kao i rock sastav „Acid Land“ kojeg čine učenici Gimnazije Vukovar (Petar Marić)  i njihovi prijatelji iz Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru (Dario Sluganović) i Ekonomske škole u Vukovaru (Domagoj Kurbatfinski, Mihael Mihaljević). Dramska skupina „Mali čvarci“ (Dominik Klarić, Valentina Rehak, Dinka Zaluški, Iris Ljubić, Sara Galić, Božo Vukojević, Ena Mor, Domagoj Paša) pod vodstvom prof. Tijane Pavliček je na moderan i zabavan način prikazala užurbani tempo života u suvremenoj obitelji gdje se gubi osjećaj zajedništva, ljubavi i duhovnih vrijednosti u blagdanskom vremenu. Scenarij su učenici u suradnji s profesoricom sami oblikovali. Učenici su svojoj publici upriličili gotovo osamdeset minutnu predstavu prepunu različitih glazbenih stilova i glume. 

Posebno nas je obradovala posjeta umirovljenog profesora Gimnazije Vukovar, Franje Viteka koji je prije mnogo godina u Gimnaziji započeo sa vođenjem tamburaškog orkestra i bio zaslužan za nabavku prvih glazbenih instrumenata u Gimnaziji. Na kraju priredbe sve prisutne učenike i profesore pozdravio je ravnatelj Davor Šijanović te im zaželio sretan Božić i uspješnu Novu 2014. godinu.

Više fotografija s priredbe možete pogledati ovdje.


Učenici donirali dom za nezbrinutu djecu sv.Ana

Dana 19. prosinca 2013. učenici Gimnazije Vukovar donirali su igračke domu za nezbrinutu djecu sv.Ana u Vinkovcima. Nekoliko tjedana prije samog doniranja u Gimnaziji je organizirana humanitarna akcija njihovog prikupljanja u kojoj su nesebično sudjelovali svi učenici dobre volje. Učenici su ujedno 14. prosinca sami organizirali humanitarni nogometni turnir čija su prikupljena sredstva također služila u svrhu pomoći djeci iz doma sv.Ana.

Više fotografija možete pogledati ovdje.


Božićna priredba 2013./2014.


Vukovarski gimnazijalci organizirali humanitarni turnir u malom nogometu
Humanitarni turnir u malom nogometu, učenici Gimnazije Vukovar organizirali su vođeni mišlju „Ljubav se dijeljenjem množi“ te su nizom aktivnosti pridonjeli veselijim Blagdanima cijele lokalne zajednice.
 
U dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića, dana 14.prosinca 2013. održani su natjecateljski susreti između svih razreda Gimnazije Vukovar. Timovi su bili sastavljeni od 5 učenika iz svakog razreda. Atraktivnosti susreta pridonjelo je i finale u kojem su se sučelili najbolje plasirana ekipa (učenici 4.a razreda Opće gimnazije u sastavu: Hrvoje Jajetić,Alen Rončević,Alex Cvikić, Johann Maj, Matej Maglić, Tomislav Šandor, Ivor Horvat-Rehak,, Zvonimir Mesaroš i Ivan Pejaković , koji su ujedno i organizatori cijelog turnira) i tzv. ekipa „Dream team“ u sastavu: Davor Šijanović, ravnatelj-golman, fra. Ivica Jagodić - vezni igrač, Ivan Menđušić, prof.fizike - napadač, Dario Đumić, računovođa - napadač, Dado Marković, prof.TZK - branič, Ognjen Vujović, prof.TZK - vezni igrač, Borislav Edelinski ,prof.njemačkog jezika - branič. Iako su za „Dream team“ golove postigli fra.Ivica Jagodić, Dario Đumić i Borislav Edelinski, to im nije bilo dovoljno da ponesu titulu prvaka malonogometnog turnira. Učenici 4.a razreda uspjeli su prof. Davoru Šijanoviću, ravnatelju, dati 6 golova. Što ih je motiviralo na to, to samo oni znaju! Konačan rezultat bio je 6:4 za učenike 4.a razreda.
Cjelokupna aktivnost osmišljena je radi humanitarnog djelovanja, kako bi se prikupila sredstva od kotizacije i ulaznica i usmjerila ka nezbrinutoj djeci Doma za nezbrinutu djecu Sv.Ana u Vinkovcima. Uz materijalna sredstva, svi učenici Gimnazije Vukovar, u protekla dva tjedna prikupljali su igračke i dječje knjige kako bi razveselili djecu u Domu za nezbrinutu djecu, te im na taj način učinila nadolazeće Blagdane ugodnijim i toplijim te im pokazali da nisu zaboravljeni. Učenici Gimnazije Vukovar, posjetit će Dom Sv.Ana u Vinkovcima 19. prosinca 2013.godine i na prigodan način podijeliti prikupljene darove.
 
Ravnatelj Gimnazije Vukovar, naglasio je kako je ponosan na sve svoje učenike koji su pokazali visoki stupanj humanosti i empatije prema djeci kojoj je svaka pomoć dobrodošla, naročito iz razloga što je inicijativa za ovakvom vrstom humanitarnog djelovanja upravo potekla od samih učenika. To pokazuje kako škola kao odgojna ustanova ugrađuje u učenike emocionalnu osjetljivost, smisao za pravdu i pravednost i kako čineći dobro i sami postajemo bolji ljudi.
 
Više fotografija s turnira i video možete pogledati ovjde.
 
 

Večer matematike 5.prosinca 2013.

Dana 5.12.2013. u Gimnaziji Vukovar održane su raznolike matematičke radionice pod nazivom "Večer matematike". Pod vodstvom profesorica Edite Evetić, Suzane Osičke i Sandre Savičić učenici su sami održali i vodili radionice. Putem zabavanog i kreativanog pristupa rješavanju matematičkih problema i zadataka nastojalo se potaknuti zanimanje učenika za matematiku.

Slike s Večeri matematike možete pogledati ovdje.


Sjećanje na žrtvu Vukovara

Učenici Gimnazije Vukovar su dana 17.11.2013. na prigodan način obilježili sjećanje na žrtvu Vukovara 1991. te priredili kratku priredbu za goste iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci koje su ujedno počastili raznim pecivom, kolačima i drugim namirnicama koje su sami pripremiliNakon priredbe organizirano je paljenje svijeća ispred zgrade Gimnazije pod nazivom „Jedan učenik jedna svijeća“.


Kontinuirani muzejsko-edukativni projekt moderne galerije u Zagrebu

Moderna galerija u Zagrebu po deveti je put organizirala muzejsko-edukativni projekt 10 škola - 10 umjetnika tijekom vikend 8.-10. studenoga 2013. godine u prostorijama navedene ustanove. Projekt obuhvaća deset gimnazija u 10 hrvatskih gradova (Vukovar, Osijek, Našice, Varaždin, Zagreb, Rijek, Pula, Zadar, Split i Dubrovnik). Radi se u radnim skupinama koje uključuju tri učenika i jednog profesora-mentora tako da svaka skupina obradi temu u dogovoru i suradnji s Modernom galerijom te je pred svim okupljenim sudionicima projekta prezentira pomoću power-point prezentacije i raznovrsnih radionica. Učenici na taj način dobijaju nova znanja te razvijaju nov odnos prema materiji koju obrađuju te instituciji muzeja. Oni sami postaju istraživači i predstavljači svoga projekta u kreativnom potupku njegove organizacije. Uz to, Moderna galerija povremeno koristi koncept projekta u obilježavanju dana muzeja.

Ove godine tema susreta bila je vezana uz obilježavanje 100te obljetnice smrti slikara Miroslava Kraljevića. U projektu su sudjelovali naši učenici prirodoslovno-matematičke gimnazije: Marrija Čolak, Gabriela Filić i Matej Kolarić uz mentora prof. Nadu Prpu. Obradili su požeško razdoblje u slikarstvu Miroslava Kraljevića. Temi su prišli istraživački te su u tu svrhu čak posjetili rođake samog Kraljevića u Požegi.


Sketchpad radionica 31.listopada 2013.

Dana 31.10.2013. u Gimnaziji Vukovar održana je sketchpad radionica pod vodstvom ravnatelja Pete gimnazije Petra Mladinića.  

Slike s radionice možete pogledati u foto i video galeriji škole.


Osmišljavanje logotipa škole

Odlukom Nastavničkog vijeća na sjednici 30.10.2013. usvojen je prijedlog o osmišljavanju logotipa škole ili školskog znaka. Svaki razred pozvan je kolektivno izraditi prijedlog logotipa škole kojeg nakon izrade mogu proslijediti pedagogu. Radove će zatim pregledati školsko povjerenstvo u sastavu ravnatelj, pedagog, prof. Nada Prpa, prof. Ljiljana Ajduković i prof. Anđelka Savić. Razred čiji logotip bude izabran kao logotip škole biti će prigodno nagrađen. Rok za predaju radova je 13.12.2013.


Gostovanje ravnatelja na Hrvatskom radiju Vukovar

Ravnatelj Gimnazije Vukovar, prof. Davor Šijanović, gostovao je dana 25. listopada 2013. u emisiji Hrvatskog radija Vukovar. Glavna tema emisije bila je predstavljanje projekta IPAQ Peta čiji je Gimnazija Vukovar sudionik. Ravnatelj je ujedno progovorio o aktulanostima unutar Gimnazije kao i planovima za budućnost. Snimak emisije možete poslušati ispod.


Dani kruha 22. listopada 2013.

U Gimnaziji Vukovar dana 22. listopada 2013. svečano su obilježeni Dani kruha. Učenici su u holu škole pod vodstvom profesorica Sanje Matičić i Giane Marović Zeko pripremili ukrašene panoe i domaće pripremljene pekarske proizvode servirane u duhu narodnih običaja Slavonije i Baranje. Za ugodnu atmosferu pobrinuo se učenički tamburaški sastav.

Preostale fotografije možete vidjeti u Foto i video galeriji.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju