preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

Grupno informiranje CISOK-a

Maturantima Gimnazije Vukovar u utorak 13. prosinca 2016. godine održano je grupno informiranje od strane psihologinja Renate Cimer i Jelene Baborac iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Vukovar. Tijekom predavanja izneseno je niz korisnih informacija i savjeta vezano uz polaganje državne mature, prezentirane su brojne korisne mrežne stranice i savjetodavne usluge CISOK-a koje maturantima mogu pomoći prilikom odabira nastavka školovanja. Isto tako, maturanti su stekli uvid u trenutno stanje na tržištu rada u Vukovarsko - srijemskoj županiji, mogućnostima stipendiranja redovnih studenata, uključivanja u proces traženja zaposlenja preko Hrvatskog zavoda za zapošnjavanje (HZZ) i druge informacije koje maturantima mogu biti smjernice u donošenju odluke o nastavku života nakon srednje škole.


Rezultati državne mature 2016./2017.

 

Mrežne stranice na kojima možete saznati korisne informacije vezane uz provedbu državne mature i upis studija:

 

      

    

      

        


Prijave ispita državne mature u ljetnom roku školske godine 2016./2017.

(preuzeto s www.ncvvo.hr)

 

Priloženi dokumenti:
upute prilagodba.pdf


Ispitni katalozi i kalendari polaganja ispita državne mature u šk.god. 2016./2017.

(preuzeto s www.ncvvo.hr)

Ispitne kataloge za državnu maturu u školskoj godini 2016./2017. možete pogledati ovdje, a kalendare polaganja ispita u ljetnom i jesenskom roku možete preuzeti u privitku obavijesti.


Pravilnik o polaganju državne mature

Pomoć oko donošenja odluke o tome kamo nakon srednje škole

(preuzeto s http://e-usmjeravanje.hzz.hr/nisam-jos-donio-odluku-kamo-nakon-srednje-skole)

Srednjoškolci se u završnom razredu nađu pred velikom odlukom: hoću li studirati ili tražiti posao. Učenicima gimnazije se nude brojne mogućnosti pa im je odluka dodatno otežana. Ako još niste odlučili kamo nakon srednje škole, ili ako niste sigurni u svoju odluku, možete koristiti alat Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija. Taj upitnik pomoći ća vam dobiti jasniju sliku o vašim interesima, kompetencijama i o zanimanjima koja vam najviše odgovaraju.

Nadamo se da vam je upitnik "Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija" pomogao dobiti bolju sliku vaših osobina. Osim tih osobina poslodavci traže i tzv. "meke vještine", koje su relevantne za većinu zanimanja. Odgovor na pitanje imate li te vještine možete dobiti ako ispunite upitnik Koje osobine traže poslodavci?

Kad ispunite navedene upitnike trebate donijeti odluku kamo nakon srednje škole napravite Plan karijere, koji uključuje cilj i aktivnosti za postizanje cilja.

Preporučujemo da se u svojoj odluci posavjetujete sa savjetnicima koji vam mogu pomoći. Informacije o ustanovama i savjetnicima naći ćete na Tko vam može pomoći u upravljanju karijerom?


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Microsoft school!

Turnir 2016.

Projekt 2017.

Online prognoza

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju