preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

SUSRET VUKOVARSKIH GIMNAZIJALACA I PRINCA CHARLESA U ZLATNOJ GREDI

Autor: Administrator , 17. 3. 2016.

Njegova Kraljevska Visost, Princ od Walesa u utorak 15. ožujka 2016. godine zajedno sa svojim najbližim suradnicima iz Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske, posjetio je Eko centar Zlatna Greda, centar za zaštitu prirode i ekoturizam.

 

Tijekom svog posjeta Hrvatskoj princ od Walesa, koji je izrazito zainteresiran za održivi razvoj, obišao je i Eko centar Zlatnu Gredu u Kopačkom ritu. Pred brojnim uzvanicima i medijima, radionicu o održivom razvoju i zaštiti prirode Srednjeg Podunavlja, na engleskome jeziku, održala je profesorica Gimnazije Vukovar, Kristina Kristek zajedno sa učenicima: Ivanom Marić, Marijom Čolak, Gabrijelom Filić, Matejom Prce, Anom Mrkojević, Tenom Šimunić, Hannom Jakovac, Kristinom Skoko, Martinom Havidić, Anom Marić, Markom Kosorom, Janom Szabo, Stipom Vidovićem, Markom Anđićem, Lukom Namačinskim, Stjepanom Miličićem, Antoniom Krizmanićem, Stjepanom Šotom i Ana-Marijom Marić. Prezentirana radionica pod nazivom “Više mjesta za rijeke”, jedna je od radionica koje se provode u sklopu programa edukacije mladih i škole u prirodi u Eko centru Zlatna Greda s ciljem upućivanja na važnost zaštite rijeka kao jednog od najugroženijeg ekosustava. Problem poplava je aktualna tema kao u Hrvatskoj tako i u Ujedinjenom Kraljevstvu te su učenici razgovarali o tome što možemo učiniti kako bi spriječili katastrofalne posljedice koje donose poplave. Princ Charles poslušao je radionicu nakon čega je razgovarao s učenicima o raznim temama. Koristio je svaku priliku da se našali te nas je sve oduševio svojim pristupačnošću. Učenici su prije susreta sa budućim kraljem Ujedinjenog Kraljevstva bili upoznati s pravilima ophođenja prema kraljevskoj obitelji, ali se on potrudio da razgovor s učenicima učini opuštenim i bez pretjerane formalnosti. “Pitao nas je što planiramo studirati, a kada sam mu rekla da želim studirati financijsku matematiku u Londonu, ugodno se iznenadio, pohvalio moj engleski i rekao kako me može zamisliti u tom zanimanju” - kaže učenica Ana Mrkojević. “Velika nam je čast što smo upoznali princa Charlesa i naši će učenici zauvijek pamtiti ovaj susret. Princ Charles izrazito je zainteresiran za problem globalnog zatopljenja, zaštitu prirode i održivi razvoj čime svakako pruža uzor mladima i javnosti. Zahvalila sam mu na tome što je prepoznao vrijednost Eko centra Zlatne Grede i što nam je svima svojim dolaskom dao veliku podršku u daljnjem radu.” – kaže profesorica Kristina Kristek. Izuzetno sam ponosan što je Gimnazija  Vukovar bila aktivni sudionik ovog jedinstvenog događaja i siguran sam da će se dojmovi i iskustva još dugo prepričavati i prenositi s generacije na generaciju – istaknuo je ravnatelj Šijanović. 
Sretan i blagoslovljen Božić te puno uspjeha, veselja, zdravlja i lijepih trenutaka u novoj 2019. godini želi vam Gimnazija Vukovar!


Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju