preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

MINISTAR ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA U RADNOM POSJETU VUKOVARU

Autor: Administrator , 10. 3. 2016.

Za svoj prvi radni posjet ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar odabrao je Vukovar.

Ministar se sastao s gradonačelnikom Ivanom Penavom, njegovim zamjenikom Marijanom Pavličekom i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Anom Živanović te ravnateljima vukovarskih škola kako bi razgovarali o školovanju vukovarske djece u neprimjerenim uvjetima.

Poseban je naglasak stavljen na odvojenost škola na međunacionalnoj razini, teške materijalne uvijete u školama te perspektivu Veleučilišta Lavoslava Ružičke koje u ovoj akademskoj godini pohađa 817 studenata.

Ministar je rekao kako je spreman pomoći prvenstveno obnovi OŠ Nikole Andrića jer je to jedina škola u hrvatskoj koja zbog teških uvjeta u kojima radi nema omogućen rad u e-Matici, centraliziranom sustavu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji služi za unos najvažnijih podataka o učenicima i djelatnicima osnovnih i srednjih škola.

„Vjerujem da Slavonija i ovaj kraj trebaju jaču potporu države i vjerujte mi da ćemo iznaći način kako da osiguramo sredstva u državnom proračunu, ali i povučemo sredstva iz EU fondova" rekao je ministar Šustar.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na potpori. „Naravno da je školstvo u Vukovaru vrlo važna karika u koju treba ulagati. Postoje veliki problemi na tom području, ali ne sumnjam da ćemo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te same Vlade uspjeti u svojim zadaćama", naglasio je gradonačelnik.

Na radnom sastanku su sudjelovali ravnatelji vukovarskih škola: Josipa Sauka Kotromanović (OŠ Nikole Andrića), Davor Šijanović (Gimnazija Vukovar), Vladimir Matić (Strukovna škola Vukovar) i Ivan Szabo (Ekonomska škola Vukovar).

U nastavku posjeta ministar Šustar obići će vukovarske škole te time dobiti uvid u trenutno stanje.
Sretan i blagoslovljen Božić te puno uspjeha, veselja, zdravlja i lijepih trenutaka u novoj 2019. godini želi vam Gimnazija Vukovar!


Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju