preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

NAŠI GIMNAZIJALCI PONOVNO PRVI!

Autor: Tijana Pavliček, 9. 7. 2021.

Učenici 2.c razreda Gimnazije Vukovar Luka Marinković i Natalie Rambousek, s mentoricom Suzanom Osičkom, osvojili su prvo mjesto u državi u kreativnom natječaju "Plakat za 10. Znanstveni piknik".

Osim što imamo čast da se plakatom naših učenika poziva na samo događanje, učenici su, između ostalog,  osvojili put u Zagorje. Tom će prigodom pobjednici i njihovi razredni kolege posjetiti Znanstveni piknik, sudjelovati u različitim aktivnostima i dobro se zabaviti.

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodno događanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv.

Događanje je osmišljeno kao opušteno druženje sa znanošću pa je stoga i odabran format “piknika” – on najbolje predstavlja upravo ono što se želi poručiti: ZNANOST JE ZABAVNA! Program Znanstvenog piknika sastoji se od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata koje provode brojne udruge, studentske sekcije, institucije i pojedinci, zaljubljeni u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva.

Organizator hrvatskog Znanstvenog piknika je Udruga profesor Baltazar. Udruga profesor Baltazar promiče pozitivne vrijednosti koje predstavlja lik profesora Baltazara, odnosno sudjeluje i podržava projekte koji doprinose razvoju znanja i inovativnosti, te poticanju stvaralaštva i kreativnosti. Partneri suorganizatori Znanstvenog piknika su Institut Ruđer Bošković, CARNet i Mreža popularizatora znanosti.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici!
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju