preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

VUKOVARSKI GIMNAZIJALCI SUDJELOVALI U EMISIJI „60 OTKUCAJA – ŽIVOT MLADIH U HRVATSKOJ I EU“

Autor: Tijana Pavliček, 26. 2. 2021.

Aktivnosti u području medijske pismenosti odgovor su na potrebe djece i mladih u vidu podrške u razumijevanju sigurnih i konstruktivnih načina korištenja medija. Stoga su se i vukovarski gimnazijalci uključili u radijsku emisiju Borisa Jokića „60 otkucaja – život mladih u Hrvatskoj i Europskoj uniji“ na radiopostaji Yammat FM-u u sklopu 'Glazbenog kurikuluma'. Ideja je pojačati glas mladih iz svih dijelova Hrvatske kroz dijalog o temama koje su djeci i mladima osobno i društveno važne. Tako su učenici Josip Žulj, Petra Vrabec i Dunja Mikolčević, uz svoje mentorice Natašu Vinković i Sanju Pavlović Šijanović, iznijeli svoja viđenja o životu mladih u Vukovaru, osobnim obrazovnim i karijernim planovima, aspiracijama i perspektivama. Progovorili su o pitanju identiteta, počevši od kvartovskog, gradskog, regionalnog, nacionalnog i europskog. Uz ove teme, učenici su izrazili svoj stav prema politici, izborima, demokraciji i njezinim izazovima. Emisija je trajala 60 minuta i sastojala se od 6 dijelova razgovora od 6 minuta između kojih su emitirane pjesme po izboru učenika. Uz vlastite glazbene stilove, učenici su progovorili i o svojim preferencijama, sportu i aktivnom životu te što je to što u njima izaziva nemir i strast.

Što vukovarski gimnazijalci misle o životu u Vukovaru i Hrvatskoj, kakvi su im planovi, o čemu čeznu, što ih smeta, kakvu glazbu slušaju i još puno toga, poslušajte u subotu 27. veljače 2021. u 19.00 sati!

Iako je prvotna ideja bila provesti emisiju u Yammatovom kombiju s brojnim aktivnostima vezanim uz promociju radija kao medija, zbog epidemioloških razloga razgovori su se odvijali putem Zoom platforme koja se pokazala mjestom na kojem je moguće razgovarati u opuštenom, otvorenom i iskrenom tonu.

Uz učenike i nastavnice vukovarske gimnazije, Boris Jokić ugostio je i zanimljivu sugovornicu iz javnoga života, porijeklom iz Vukovara, spisateljicu i pjesnikinju Ivanu Bodrožić, prepoznatljivu po svom prvom romanu, "Hotel Zagorje", za koji je dobila nagradu Kiklop za najbolje prozno djelo godine, te učenike zajedno s njihovom mentoricom iz vukovarske Srednje tehničke škole Nikola Tesla. Svi zajedno imat će priliku doći u Zagreb i upoznati se s najnovijim tehnološkim i produkcijskim rješenjima te razgovarati s DJ-evima, novinarima, producentim, a i okušati se u vlastitim produkcijama.

Yammatov je glazbeni kurikulum glazbeno-zabavna autorska emisija u kojoj se kroz najave pjesama govori o emocijama, vrijednostima, životnim putevima i ishodima. Razgovara se i o društvenim odnosima i kretanjima kroz promociju životnih vrijednosti: znanja, otvorenosti, integriteta, poduzetnosti, solidarnosti, mirotvorstva, kritičkog stava i nadasve slobodoljublja. Yammatov glazbeni kurikulum u programu Yammata emitira se na frekvenciji 102.5 MHz za šire područje grada Zagreba te putem yammatovog audio playera na www.yammat.fm  stranicama.
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju