preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

POD SLOGANOM „SVE ZA ZDRAVLJE – ZDRAVLJE DO SVIH“ GIMNAZIJA VUKOVAR OBILJEŽILA EUROPSKI TJEDAN SPORTA 2020.

Autor: Tijana Pavliček, 30. 9. 2020.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije. Ove godine započeo je 23. rujna, šesti je po redu, te su kao i prethodnih godina organizirane brojne aktivnosti diljem Europe s posebnim naglaskom na održavanje aktivnog načina života u vrijeme pandemije koronavirusa. Fokus su obrazovanje, radno mjesto, otvoreni prostor, sportski klubovi , fitness centri i #BeActive Night.

Našu smo aktivnost nazvali „Sve za zdravlje – zdravlje do svih“. Učenici su cijeli tjedan dolazili biciklima i rolama u školu, a na nastavi TZK-a i satu razrednika posjećivali smo vježbališta na otvorenom kao što su Park šuma Adica te biciklirali sada već prepoznatljivom novom šetnicom uz rijeku Dunav.

 

Bicikliranje i vježbanje na otvorenom oblici su rekreacije koje nedvojbeno imaju brojne zdravstvene dobrobiti – fizičke i mentalne. Vježbanje na otvorenom omogućuje zabavnu rekreaciju koja je primjerena za sve dobne skupine. Sprave na vježbalištima na otvorenome (teretane na otvorenom) sigurne su i učinkovite jer nema opterećenja za tijelo.

Osim što smo se dobro zabavili, podigli smo razinu osviještenosti o važnosti tjelovježbe te korištenju bicikla kao prijevoznog sredstva koji doprinosi očuvanju okoliša, a budući nam je namjera nastaviti promicati odgovornost za sebe i zajednicu kroz očuvanje i unaprjeđivanje psihofizičkog zdravlja, nastojat ćemo vježbanje na otvorenome i bicikliranje približiti što većem broju učenika, jer ne samo što ovakav oblik rekreacije jača imunitet i poboljšava zdravlje, već nas čini sretnijima, zadovoljnijima i ponajviše druželjubivim osobama.

U konačnici, sretna djeca uspješna su u školi, a djeca su prirodno sretna kada se kreću, igraju i stvaraju.

 

 

 
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju