preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

UČENICI GIMNAZIJE VUKOVAR POSJETILI LABUS SAJAM 2019

Autor: Tijana Pavliček, 24. 9. 2019.

Treći po redu LABUS sajam, laboratorij za učenike srednjih i osnovnih škola, održan je ove godine 17. i 18. rujna na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u  Osijeku.

LABUS je zapravo učenička ˝radionica˝, odnosno poligon gdje učenici, koristeći različite eksperimentalne postupke i rukujući različitim mjernim instrumentima, ˝iz prve ruke˝ stječu znanja o značenju i primjeni fizikalnih zakona, razvijaju svoje eksperimentalne, analitičke i suradničke vještine pri učenju koje su presudne za njihov uspjeh u različitim životnim prilikama. LABUS djeluje pod stručnim vodstvom koje čine iskusni nastavnici iz temeljnih znanstvenih područja i inženjerske struke koji su djelatnici FERITa.

Ovogodišnji LABUS sajam 2019 ponudio je svim sudionicima i više nego bogat i raznovrstan program koji je bio podijeljen na prezentacije koje su se održavale na izložbenim štandovima, predavaonicama ili specijaliziranim laboratorijima Kampusa i specijalizirane radionice.

Skupina učenika četvrtih razreda Gimnazije Vukovar: Sara Bošnjak, Josipa Pravdić, Matko Gašparić, Matija Hardi, Ivan Kolar i Marko Macura i nastavnica fizike Karolina Dvojković,   aktivno su sudjelovali u radu specijaliziranih radionica i prezentacija koje su se odvijale u prostoru Kampusa.

Zainteresirani i motivirani učenici koji planiraju nastavak svog obrazovanja u području prirodoslovlja, tehnike i tehnologije te matematike, uistinu su dobili priliku proširiti svoja znanja ali i dobiti odgovore na neka pitanja vezana uz odabir studijskih programa. Druženje učenika Gimnazije Vukovar bilo još zanimljivije uz naše bivše učenike koji su odlučili studirati na FERIT-u ili su već uspješni zaposlenici ove visokoškolske ustanove.

Suradnja Gimnazije Vukovar i FERIT-a nastavit će se i u razdoblju zimskih praznika tijekom kojih su učenici dobili poziv za nastavak rada u radionicama i mini pripremu za predstojeće ispite državne mature.
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju