preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

SVJETSKA NAGRADA GREEN SKILLS AWARD 2022 STIŽE U GIMNAZIJU VUKOVAR

Autor: Tijana Pavliček, 15. 6. 2022.

Da je Gimnazija Vukovar škola prepuna inovativnih i inspirativnih ideja i inicijativa te vrijednih i kreativnih učenika i nastavnika koji su ih spremni provesti u djelo, potvrđuje nedavna svjetska nagrada Green Skills Award 2022 koju je naša škola dobila na natjecanju za najbolje ekološke projekte.

European Training Foundation (ETF) četvrtu godinu zaredom provodi Green Skills Award, natjecanje koje obuhvaća projekte iz cijelog svijeta koji predstavljaju primjer inovativnosti i kreativnosti u zelenim vještinama i obrazovanju.

Ove je godine ETF zaprimio 64 prijave iz cijelog svijeta, među kojima i prijavu međunarodnog eTwinning projekta The green changemakers. Pokrenule su ga Sanja Pavlović Šijanović, profesorica informatike iz Gimnazije Vukovar i Sanda Šutalo, profesorica računalstva iz Tehničke škole Karlovac s ciljem ostvarivanja interaktivnog i inovativnog suradničkog načina rada koji pred sudionike postavlja nove izazove u području istraživanja i djelovanja u skladu s ciljevima održivog razvoja. U projekt je uključeno  83 učenika i 15 nastavnika iz pet škola i tri države. Na području Republike Hrvatske, uz nositelje projekta Gimnaziju Vukovar i Tehničku školu Karlovac, uključena je Industrijska strojarska škola Zagreb dok se međunarodno partnerstvo ostvaruje  u suradnji sa anadolijskom školom Yunus Emre iz Bingola, Turska i školom Karmirgyugh N1 secondary school, Karmirgyugh, Armenija. Vukovarski tim, uz voditeljicu projekta Sanju Pavlović Šijanović, predstavljaju nastavnici Sanja Matičić, Antonija Milić, Davor Šijanović, Suzana Osička, Jasminka Bikić i učenici Katarina Jovakarić, Blanka Bučko, Hrvoje Sovar, Lara Šijanović, Ema Stankoski Hrgović, Teo Šarić, Leonarda Puđa, Marko Šeper, Dora Banovak, Marija Merčep, Erika Mićić, Fran Hutinec, Kiara Lemac, Jaroslava Vovk, David Kovačić, Tena Ivanković, Vedrana Bosanac, Marko Marković, Eva Šota, Tomislav Piljaš i Petra Petričević.

Projekt je u užem izboru za nagradu  ušao među deset finalista između kojih se javnim glasanjem birao pobjednik. U finalu, uz Hrvatsku, svoje su mjesto našli projekti iz Nizozemske, Jordana, Moldavije, Irske, Albanije, Georgie, Kenije i Nigerije. Tijekom drugog ETF Learning Connects prijenosa uživo, 9. lipnja 2022., eTwinning projekt The green changemakers proglašen je pobjedničkim projektom i po prvi puta Green Skills Award 2022 dolazi u Republiku Hrvatsku!

Prigodnim obraćanjem, ravnateljica škole Giana Marović Zeko, istaknula je: „Edukacijom učenika na temu održivog i osobnog razvoja, učenike se osnažuje za poduzimanje inicijativa održivog razvoja ne samo u školi i lokalnoj zajednici već i globalnom okruženju. Stoga smo kao dobitnici ovogodišnje Green Skills Award 2022 ponosni što su naši učenici i nastavnici postali inspiracija za sve sadašnje i buduće kreatore politika u području obrazovanja i osposobljavanja u Europskoj Uniji i diljem svijeta s ciljem održivog djelovanja“.

 
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju