preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

VUKOVARSKI GIMNAZIJALCI IZLAGAČI NA MAKER FAIRE ROME

Autor: Tijana Pavliček, 14. 12. 2020.

Drugu godinu za redom, vukovarska je gimnazija predstavila svoje projekte na najvećem europskom izdanju sajma izuma, kreativnosti i snalažljivosti -  Maker Faire Rome. Europski sajam posvećen inovatorima ove je godine migrirao sve prijavljene projekte na internetsku platformu kako bi svi izlagači mogli svoje radove učiniti univerzalno dostupnima.

Gimnazija Vukovar prošle je godine predstavljala Republiku Hrvatsku pobjedničkim projektom donacijskog natječaja Hrvatskog Telekoma pod nazivom Generacija Next: Seismograph -  Earthquake detector in real time, a s obzirom na brojna stečena iskustva i znanja te pod dojmom energije grada Rima, i ove godine vukovarski gimnazijalci odvažili su se za ovaj pothvat. Ove godine sudjelovali su u virtualnom izdanju predstavljajući projekt Emma, koji je na INOVA MLADI 2020 ponio zlatnu medalju. Tijekom tri dana održavanja sajma, 11. - 13. prosinca 2020., vukovarski su gimnazijalci svaki dan bili dostupni brojnim posjetiteljima putem Live streaminga. Unutar jednog glavnog kanala za live streamnig, organizirano je 300 štandova raspoređenih u 9 tematskih paviljona, od kojih je paviljon Educaton – Kids – Young Makers – Schools bio namijenjen školama. Gimnazija Vukovar bila je jedini sudionik iz Republike Hrvatske. Uz aktivni dio, organizirano je 250 konferencija, radionica i edukacija za izlagače i posjetitelje. Fran Hutinec, Karlo Žutić, Ema Stankoski Hrgović i Lara Šijanović, učenici 1.C razreda prirodoslovno-matematičkog usmjerenja, odlično su se snašli u dualizmu između stvarnih i virtualnih dimenzija, sudjelujući u trodimenzionalnom virtualnom svijetu naseljenom avatarima i animiranom brojnim zbivanjima, prihvaćajući novu normu interakcije. Njihovi mentori, Sanja Pavlović Šijanović i Davor Šijanović, paralelno s njima, predstavljali su projekt prošlogodišnjih vukovarskih maturanata ''Vukovar: Our view of a smart living'', koji je bio jedan od svega nekoliko izravno pozvanih projekata na sajmu. Mogućnost izravnog sudjelovanja zaslužen je pobjedom na Arduino Day Community Challenge-a održanom u Milanu.

Maker Faire Rome i ove godine je ispunio sva očekivanja predstavivši se kao idealan prostor za raspravu o najinovativnijoj sadašnjosti kojoj vukovarska gimnazija svjedoči brojnim inovativnim i uspješnim projektima!  Baštineći stoljetnu tradiciju, Gimnazija Vukovar prepoznatljiva je po izuzetnim postignućima svojih učenika a sudjelovanje na Maker Faire Rome, zasigurno spada u velike pothvate koji školu čine vidljivom i prepoznatljivom ne samo na prostorima svoje sredine već i daleko šire.
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju