2021-02-11 12:33:19

GIMNAZIJI VUKOVAR DODIJELJEN JE 2020 CODE WEEK SUPER ORGANISER CERTIFICATE

Gimnazija Vukovar kontinuirano obilježava Europski tjedan programiranja i na zabavan i angažirajući način čini programiranje i digitalnu pismenost vidljivom i primjenjivom. Vukovarski gimnazijalci, zajedno s učenicima Industrijsko strojarske škole iz Zagreba i Tehničke škole iz Karlovca te s učenicima iz škola diljem EU, prihvatili su izazov i uključili se u 2020 Code Week Super Organiser Challenge i zadovoljivši zadane kriterije uspjeli su osvojiti certifikat za izvrsnost u organizaciji aktivnosti u programiranju.

Unatoč izazovima s kojima su se škole diljem Europe i svijeta suočile 2020. godine, preko 3,4 milijuna učenika i nastavnika iz 84 zemlje pridružilo se inicijativi EU Code Week i sudjelovalo u više od 72 000 aktivnosti. 1359 nastavnika organiziralo je po 10 ili više aktivnosti čime su stekli certifikat Super Organizatora.

Gimnazija Vukovar nastavit će kontinuirano ulagati u znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku te poticati stjecanje znanja i afiniteta prema novim tehnologijama kako bi pružila dodatni motiv učenicima da budu izvrsni u onome što vole i da nastave školovanje upravo u STEM zanimanjima.

 


Gimnazija Vukovar