2020-06-12 22:12:40

UČENIKU GIMNAZIJE VUKOVAR URUČENA NAGRADA LUKA RITZ
Na godišnjicu smrti tragično preminulog mladića Luke Ritza svake se godine učenicima osnovnih i srednjih škola dodjeljuje nagrada za promicanje tolerancije i nenasilja. Nagrade su učenicima uručili ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i Suzana Ritz, majka Luke Ritza, kao predsjednica povjerenstva.
Na dvanaestoj po redu svečanoj dodjeli u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nagradu je dobio upravo učenik Gimnazije Vukovar – Luka Prce.
 
Osim što već godinama aktivno sudjeluje u brojnim akcijama svoje škole Gimnazije Vukovar, Luka je svoje djelovanje proširio i na lokalnu zajednicu te je popis njegovih humanitarnih djelovanja uistinu impresivan. Između ostalog, aktivno se uključio i u pomaganje starijima i potrebitima za vrijeme koronakrize, a kako i sam kaže, upravo su humanost i tolerancija ono što ga vodi kroz život. Luka je odličan učenik i želja mu je upisati studij sestrinstva kako bi i na taj način nastavio aktivno pomagati. Luka Prce uistinu je dokazao da rad i požrtvovnost imaju posebnu vrijednost te je na ponos kako svojoj obitelji, tako i svojoj školi, ali i zajednici u kojoj živi i koju aktivno mijenja.

Gimnazija Vukovar