2019-12-27 11:46:14

BOŽIĆNA PRIREDBA

U ugodnom ambijentu Pastoralnog centra sv. Bono i ove je godine Gimnazija Vukovar upriličila božićnu priredbu. Gledatelji su imali priliku uživati u bogatom scensko-glazbenom programu u kojemu su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda iz obiju smjena. Po tko zna koji put učenici naše škole iznenadili su nas svojim glumačkim i pjevačkim umijećima.

Glumačka družina „Pomet“ izvela je zanimljivu komediju „Hotel Babilon“ našeg najizvođenijeg suvremenog dramskog autora Mire Gavrana. Tekst vrvi komičnim situacijama, jezičnim kalamburima i živopisnim likovima. Glumačku družini predvodile su njihove mentorice, profesorice Nina Salatović i Marina Lar Sabljić.

U glazbenom dijelu gledateljstvu se predstavio zbor Gimnazije Vukovar koji je pripremio par pravih glazbenih poslastica među kojima je bilo i tradicijskih pjesama i skladbi modernijeg izričaja. Za ovaj dio našega programa bili su zaduženi profesori: Kristian Prašnjak, Sanja Matičić i Pero Đokić.

Za fantastičnu scenografiju pobrinula se umjetnička duša naše škole, profesorica Marija Mikulić Bošnjak sa svojim likovnjacima. Kostime su osmislile profesorice Hrvatskoga jezika i gospođa Ljubica Harhaj kao vanjska suradnica.

U završnom dijelu priredbe publici se obratila ravnateljica škole Giana Marović Zeko poželjevši svim nazočnima čestit Božić i uspješnu Novu godinu.


Gimnazija Vukovar