2019-11-22 16:26:04

Vukovarski gimnazijalci osvojili zlatno odličje na Međunarodnoj izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova INOVA - BUDI UZOR 2019.

Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim velesajmom, uz potporu Hrvatske gospodarske komore, organizirali su od 13. do 16. studenog 2019. godine 44. HRVATSKI SALON INOVACIJA – INOVA 2019 i 15. IZLOŽBU INOVACIJA, PROTOTIPOVA I STUDENTSKIH POSLOVNIH PLANOVA – BUDI UZOR 2019.

Na izložbi je predstavljeno preko 550 istaknutih inovacija iz više od 30 država sa svih strana svijeta, a tijekom tjedna izložbu je posjetilo 100 000 posjetitelja, što ju čini najposjećenijom svjetskom izložbom inovacija. Projekt Smart City of Vukovar – Our view of smart living, međunarodnom ocjenjivačkom sudu i brojnim posjetiteljima, predstavili su učenici Lucija Gračanin, Matija Hardi i Marko Macura sa svojim nastavnicima mentorima Davorom  Šijanovićem i Sanjom Pavlović Šijanović.

U subotu 16.11.2019. Skupština Saveza hrvatskih inovatora donijela je odluku o nagradama, a kroz događanje Noć stvaralaštva, upriličena je svečana dodjela odličja. Projekt vukovarskih gimnazijalaca osvojio je zlatno odličje kojim se nagrađuju vrijedne ideje s izraženim kreativnim korakom i posebnu nagradu - Diplomu International Innovation Club „Archimedes“ za najbolji inovacijski projekt za mlade.

Osvajanjem međunarodnog zlatnog odličja, vukovarski gimnazijalci poslali su poruku da tehnologija i dobra ideja ne poznaju granice! Iako su mali grad i mala škola, svojim trudom, entuzijazmom i radom pokazali su spremnost za velike stvari te dokazali cijelom svijetu da mogu i znaju dostojno prezentirati Republiku Hrvatsku, svoju školu i svoj grad na Dunavu.


Gimnazija Vukovar