2019-03-20 13:31:10

VUKOVARSKI GIMNAZIJALCI ODNIJELI POBJEDU NA ARDUINO DAY COMMUNITY CHALLENGE-U 2019.

Pobjedom na Arduino Day Community Challengeu 2019. godine, održanom 16. ožujka u Milanu, vukovarski su gimnazijalci impresionirali cijeli svijet svojim Arduino projektom "Pametni grad - Vukovar".

Arduino Day globalni je događaj kojim se u cijelom svijetu obilježava ‘rođendan‘ Arduina. Organiziraju ga entuzijasti i udruge koje se bave ovom tehnologijom diljem svijeta. Centralno događanje svakako je Winners of the Arduino Day Community Challenge, na kojem se proglašavaju i nagrađuju najbolji projekti u zajednici koji mogu imati trajni učinak na globalni svijet i globalna događanja.

Da Hrvatska u tom području ne zaostaje, pokazali su i učenici 3.c razreda prirodoslovno-matematičkog usmjerenja Gimnazije Vukovar: Matija Hardi, Ivan Kolar, Marko Macura i Matko Gašparić, vođeni profesorima mentorima Davorom Šijanovićem i Sanjom Pavlović Šijanović, odnjevši pobjedu na ovom prestižnom događanju.

Pobjedom u kategoriji Djeca i obrazovanje, šaljemo poruku da tehnologija i dobra ideja ne poznaju granice! Iako smo mali grad i mala škola, svojim trudom, entuzijazmom i radom pokazali smo da smo spremni za velike stvari! Iznimno smo ponosni na uspjeh naših učenika koji su cijelom svijetu dostojno prezentirali Republiku Hrvatsku i grad na Dunavu.

 


Gimnazija Vukovar