2019-03-15 10:12:25

I OVE GODINE SE MANIFESTACIJA TJEDAN MOZGA ODRŽALA U GIMNAZIJI VUKOVAR

U Hrvatskoj se Tjedan mozga provodi već 18 godina zahvaljujući Hrvatskom institutu za istraživanje mozga i Hrvatskom društvu za neuroznanost. Manifestacija se provodi u sveučilišnim gradovima: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u suradnji s Medicinskim fakultetima, sveučilištima i sveučilišnim klinikama u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Zadru. Organizatori su Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

Teme ovogodišnjeg Tjedna mozga su:

1.  Mozak životinja
2.  Učenje i pamćenje
3.  Mozak i etika

 

U Gimnaziji Vukovar je Prof. dr. sc. Marija Heffer održala predavanje „Znaju li životinje brojati?“, a nakon toga su održane dvije radionice:  „ Što nas životinje mogu naučiti o moralu?“ i „ Kako me vidi moj pas, kako me čuje moja papiga?“. Voditelji radionica su bili studenti Medicinskog fakulteta Osijek Ivana Galić, Filip Kovačević, Luka Perić i Luka Švitek pod vodstvom Prof. dr. sc. Marije Heffer.

 

S obzirom da su učenici pokazali veliki interes kako za radionice tako i za predavanje, nadamo se da će se manifestacija Tjedan mozga nastaviti održavati i u buduće u našoj školi.

 

Gimnazija Vukovar