2017-05-19 07:38:46

Preventivno-edukativno predavanje: "Klik"

18. svibnja 2017. u pastoralnom centru Crkve sv. Filipa i Jakova održana je prometno-preventivna edukacija pod nazivom "KLIK" na kojoj su sudjelovali učenici trećih razreda Gimnazije Vukovar. 

Predavanje je održao gospodin Krešimir Viduka iz Hrvatskog auto kluba u organizaciji Autokluba “Polet“ Vukovar u ime Grada Vukovara. U okviru projekta "KLIK" učenici su dobili informacije o stjecanju navika odgovornog ponašanja u prometu, korištenju sigurnosnog pojasa i dječje auto sjedalice. Ovakvu vrstu edukacije Hrvatski autoklub provodi diljem Hrvatske i po prvi puta je predstavljen vukovarskim srednjoškolcima. Program cijelog projekta sastoji iz dva dijela: 
1. interaktivno predavanje u komunikaciji s mladima, 
2. demonstriranje situacija u slučaju prevrtanja vozila i direktnog udara u tvrdi objekt. 
Projekt "KLIK" prvenstveno je namijenjen učenicima trećih razreda srednjih škola u vrijeme kada se pripremaju za pohađanje auto škola i polaganje vozačkih ispita. Glavni cilj projekta je upoznati učenike s prometnim pravilima, te na koji način spriječiti negativne posljedice sudjelovanja u prometu bez obzira da li je to kao vozač ili kao suputnik. Od predavača doznali smo da u svijetu svakih 25 sekundi jedna osoba strada u prometu. Svakako hvalevrijedna akcija koja je u suradnji s lokalnom zajednicom održana u sklopu preventivnih programa Gimnazije Vukovar.


Gimnazija Vukovar