preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

VUKOVARSKA GIMNAZIJA PREDSTAVILA SVOJA DVA PROJEKTA NA MAKER FAIRE ZAGREB 2019.

Autor: Tijana Pavliček, 14. 10. 2019.

Prvi puta u Republici Hrvatskoj organiziran je najveći obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva, pod pokroviteljstvom Make: Community organizacije (USA) i to zahvaljujući Hrvatskoj udruzi FabLab koja već nekoliko godina aktivno sudjeluje u Maker Faire događanjima širom EU te je ove godine sva ta iskustva uspjela dovesti u Zagreb. Organizatori i domaćini ovog velikog događanja su znanstvenici i popularizatori znanosti Roberto Vdović i Krešimir Čanić. Maker Faire Zagreb održao se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, 12. i 13. listopada 2019. okupivši preko 200 zaljubljenika u tehnologiju svih godišta, zvanja i zanimanja, od nastavnika, majstora, hobista, pripadnika znanstvene zajednice, inženjera, znanstvenih klubova, umjetnika, studenata, učenika, do komercijalnih izlagača.

Gimnaziju Vukovar predstavljali su učenici Matko Gašparić i Matija Karaula sa svojim mentorima Sanjom Pavlović Šijanović i Davorom Šijanovićem koji su na ovom festivalu izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva predstavili dva projekta: Pametni grad Vukovar i Seizmograf – detektor potresa. Svoju priliku za predstavljanje projekata vukovarski gimnazijalci zaslužili su zbog brojnih nagrada, plaketa, medalja i priznanja koja su osvojili tijekom svojih natjecateljskih nastupa na međunarodnim i državnim natjecanjima, smotrama i izložbama. Vukovarska gimnazija pozvana je i na Sajam inovacija Maker Faire Rim, Italija, koji će se održati u razdoblju 18. - 20. listopada 2019. godine.

Iznimno smo počašćeni što smo bili aktivni sudionici Prvog Maker Faire Zagreb koji je ujedno i prvi istaknuti Maker Faire u Hrvatskoj i bližoj regiji. Osim što smo predstavili svoje projekte i primili pozitivne, konstruktivne i hvalevrijedne povratne informacije, razmijenili smo razmišljanja o dobrobitima inventivnosti i kreativnosti sa Albertom Gajšakom, kreatorom poznatog MAKERbuina  i MAKERphone – a. Posebno nas se dojmio izložbeni prostor Industrijsko obrtničke škole Zagreb, na kojem su učenici predvođeni svojom profesoricom Kristinkom Lemaić predstavljali Vacuum forming uređaj za izradu kalupa za odljevak.

Zasigurno možemo reći da smo na Maker Faire Zagreb proveli ugodno vrijeme u druženju s kreativcima svih vrsta, razmijenili svekolika iskustva i znanja pa čak dobili i inspiraciju za nove projekte…ali to ćemo ostaviti za slijedeći Maker Faire Zagreb!
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju