preskoči na sadržaj

Gimnazija Vukovar

 > Naslovnica
Vijesti

Vukovarska Gimnazija i Industrijska strojarska škola Zagreb povodom Dana sigurnijeg interneta webinarom ugostili 60 škola i 500 učenika

Autor: Administrator , 8. 2. 2018.

Drugi utorak u mjesecu velječi, već tradicionalno, rezerviran je za zanimljiva i uvijek nova događanja povodom sigurnog korištenja interneta. Razlozi tome leže u činjenici kojom su moderne tehnologije  postale nezaobilaznim dijelom suvremenog života svih dobnih skupina i njihova uporaba uvelike olakšava komunikaciju i  kolaboraciju, međutim one sve češće postaju i instrument iskorištavanja u negativne svrhe.

S obzirom da aktivno podržavamo inicijativu pokrenutu u okviru Programa za sigurniji  Internet Europske komisije, odlučili smo ove godine u suradnji sa Industrijsko strojarskom školom u Zagrebu i njihovom profesoricom Kristinkom Lemaić, upustiti se u organizaciju webinara koji će okupiti sve zainteresirane škole i učenike diljem Republike Hrvatske u jednu zajedničku vitrualnu učionicu i putem interaktivnog sudjelovanja svih uključenih, nizom kvizova, video uradaka i primjera, podići razinu osviještenosti djece i mladih, o mogućnostima korištenja Interneta za istraživanje i učenje, negativnim i pozitivnim stranama korištenja Interneta te osposobiti djecu za korištenje Interneta na primjeren, odgovoran i siguran način.

Kroz webinar pod nazivom: „Dan sigurnijeg Internet 2018. Poštuj, stvaraj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom“ čiji je temeljni cilj  promicanje osviještenosti  o problemima koje sa sobom donosi uporaba Interneta, dinamično i poučno nas je vodila moderatorica profesorica Kristinka Lemaić, dok je čitav niz uzbudljivih tema i aktivnosti, iz Gimnazije Vukovare koordinirala profesorica informatike Sanja Pavlović Šijanović uz gošće iz Policijske uprave vukovarsko- srijemske županijske, policijske službenice za prevenciju Marinu Bukal i Mirnu Marić, koje svake godine na ovaj dan, odvoje vrijeme i posvete ga vukovarskim gimnazijalcima kako bi odgovorile na učenička pitanja povodom sigurnijeg korištenja interneta.

Webinar je pratilo preko 60 škola i 500 učenika koji su imali priliku čuti, uključiti se i dati svoj osvrt na niz raznolikih tema vezanih za prednosti i nedostatke interneta, mogućnosti komunikacije korištenjem interneta, zaštiti osobnih podataka, internetske prijevare, nasilje preko interneta, moguće opasnosti i zamke društvenih mreža te načini zaštite vlastite privatnosti.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se u cijelom svijetu, u veljači svake godine, sa ciljem promicanja sigurne i pozitivne uporabe digitalne tehnologije od strane djece i mladih. Činjenica da djeca i mladi kroz internet tehnologije pronalaze nove prostore za kreiranje životnog stila, pitanje njihove sigurnosti obvezuje nas na aktivnosti kojima ćemo učenike upoznavati s prednostima i nedostatcima interneta te im neprestano pružati sigurne mogućnosti za sretno djetinjstvo i uspješno snalaženje u svijetu tehnologija. Sigurni smo da smo ovim webinarom uspjeli ohrabriti i osnažiti učenike u razvoju kritičkog mišljenja o tome kako na pravilan i siguran način koristiti informacijsko-komunikacijske tehnologije u realnom i virtualnom okruženju.

A što učenici misle i znaju o sigurnom korištenju interneta, možete pogledati u brošurama koje su izradili:

https://www.flipsnack.com/koulibaly/tom-jerry-sigurnost-na-internetu.html

https://www.flipsnack.com/cilaganitram/sharing-safely-on-social-media.html

https://www.flipsnack.com/lucka02/new-flipbook.html?0=lucka02

https://www.flipsnack.com/DoraCikanovic/dan-sigurnijeg-interneta.html

 i video porukama koje su postavili na video zid – Flipgrid, Bolji Internet počinje s tobom: https://flipgrid.com/acc7f9

 
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

ŠKOLA AMBASADOR

Microsoft school!

Turnir 2016.

Turnir 2017.

Projekt 2017.

Online prognoza

dr. đikić o gimnaziji

CMS za škole logo
Gimnazija Vukovar / Šamac 2, HR-32000 Vukovar / gimnazija-vukovar.skole.hr / administracija@gimnazija-vukovar.skole.hr
preskoči na navigaciju